Ce i-a cerut Putin lui Macron pentru a opri războiul din Ucraina

Ce i-a cerut Putin lui Macron pentru a opri războiul din Ucraina. Luni, președintele Rusiei și președintele Franței au purtat o convorbire telefonică, în care Putin i-a transmis omologului său francez care sunt condițiile pentru încetarea conflictului din Ucraina.

Ce i-a cerut Putin lui Macron pentru a opri războiul din Ucraina. Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus luni omologului său francez Emmanuel Macron că opreşte războiul împotriva Ucrainei dacă obţine recunoaşterea peninsulei Crimeea ca teritoriu al Rusiei, „denazificarea’ Guvernului ucrainean şi un „statut neutru’ pentru Kiev, transmite AFP.

Ce i-a cerut Putin lui Macron pentru a opri războiul din Ucraina

Vladimir Putin i-a transmis, luni, președintelui francez Emmanuel Macron că un acord cu Ucraina este posibil doar dacă țara este neutră, „denazificată’ și „demilitarizată’, iar controlul Rusiei asupra Crimeei anexate este recunoscut oficial, a spus Kremlinul, potrivit Reuters. Pe de altă parte, Palatul Elysee a spus că Putin a ‘confirmat disponibilitatea de a se angaja’ să oprească atacurile împotriva civililor și a blocurilor din Ucraina, relatează AFP.

BBC notează că Putin vrea ca Ucraina să aibă un statut neutru.

„Partea franceză și-a exprimat opiniile cunoscute vizavi de speranța de a ajunge rapid la o înțelegere prin dialog și negocieri. Vladimir Putin a subliniat că o astfel de soluționare este posibilă doar cu luarea în considerare, în mod necondiționat, a intereselor legitime de apărare ale Rusiei, inclusiv recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei, rezolvarea demilitarizării și ‘denazificării’ Ucrainei și asigurarea statutului său neutru”, se spune în declarația de la Kremlin cu privire la dialogul celor doi președinți.

Sursa : BZV.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *