Ea este femeia care a lăsat fără internet 2 țări. Cum a reușit asta

O femeie în vârstă din Georgia căuta cupru pentru a-l vinde când a tăiat accidental un cablu subteran și a întrerupt serviciile de internet din Georgia și Armenia.

Femeia, în vârstă de 75 de ani, săpase în căutarea fier și alte metale nu departe de capitala Tbilisi, când sapa ei a deteriorat cablul de fibră optică.

 

Deoarece Georgia oferă 90% din internetul Armeniei, sabotajul involuntar al femeii a avut consecințe catastrofale. Utilizatorii din țara de 3,2 milioane de oameni au fost lăsați timp de aproape 12h. Imaginile de la televiziune i-au arătat pe reporterii de la o agenție de presă din capitala Erevan uitându-se sumbru la ecrane goale.

Era o femeie de 75 de ani care săpa după cupru în pământ ca să-l vândă la fier vechi”, a declarat ieri un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al Georgiei.

Supranumită „hackerul” de presa locală, femeia – care nu a fost numită – a fost anchetată sub suspiciunea de distrugere. Ea risca până la trei ani de închisoare.

Prejudiciul a fost detectat de un sistem de monitorizare a conexiunii de fibră optică din vestul Europei și imediat a fost trimisă o echipă de securitate la fața locului, unde femeia a fost arestată. Ministerul de Interne a spus că nu a avut complici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *