LIVE TEXT | Război în Ucraina. Tentativă de lichidare a lui Zelenski, dejucată. Rusia scoate submarinele nucleare sub pretextul unor exerciţii Citeste mai mult: adev.ro/r81txl

Bombardamentele au continuat marţi la Kiev, unde cel puţin cinci persoane au fost ucise în urma unui atac asupra turnului de televiziune. Nu doar capitala Ucrainei a fost ţinta rachetelor, ci şi oraşul Harkov. În timp ce pregăteşte un asalt asupra Kievului, armata rusă susţine că a tăiat accesul Ucrainei la Marea Azov. La rândul lor, forţele ucrainene au anunţat că au dejucat o operaţiune de asasinare a preşedintelui Zelenski.

Citeste mai mult: adev.ro/r81txl

Trupele ruse suferă pierderi grele. În dimineaţa zilei de 1 martie, au fost raportaţi 5700 de militari ucişi şi răniţi, 200 de prizonieri. Alte pagube înregistrate: 29 de avioane şi 29 de elicoptere distruse, 198 de tancuri, 846 de vehicule blindate de diferite tipuri, 77 de sisteme de artilerie, 24 de MLRS, 305 camioane, 60 de cisterne de combustibil, 7 sisteme antiaeriene, 3 drone, 2 nave.   Rachetele şi loviturile aeriene au lovit mai multe oraşe ucrainene. Până la 28 februarie, 352 de persoane, inclusiv 16 copii, au fost ucise şi 1684 de persoane (116 copii) au fost rănite în Ucraina în timpul celor cinci zile de la invazia rusă. Numărul civililor răniţi continuă să crească, mulţi oameni şi-au pierdut casele.   Oraşe precum Schastya şi Stanytsia Luhanska de lângă Luhansk sau Volnovakha din regiunea Doneţk sunt acum aproape distruse.   Niciunul dintre obiectivele cheie nu a fost atins de Rusia. Trupele ruse nu au reuşit, de exemplu, să atingă graniţele administrative ale regiunilor Doneţk şi Lugansk din Ucraina, pe care încearcă să le captureze pentru autoproclamatele republici populare ocupate din Donbas.   Cu toate acestea, Rusia a preluat controlul asupra aeroportului din Berdiansk, oraşelor Berdiansk, Henichesk şi Nova Kakhovka, precum şi asupra insulei Şerpilor (Zmiinyi) din Marea Neagră. O serie de oraşe, inclusiv oraşul Herson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *