Maia Sandu, cel mai frumos mesaj de 1 Decembrie: „Multumim pentru prietenie. Draga Romanie, de ziua ta, iti doresc sa ramai puternica si generoasa”

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj emotionant de Ziua Nationala a Romaniei in care a vorbit simplu despre „prietenie” si „generozitate”.

„De Ziua Nationala a Romaniei, multumim pentru prietenie si pentru toate lucrurile bune pe care le-am facut si le vom face impreuna!
Ne leaga trecutul istoric, ne leaga cultura comuna si limba romana, iar in fata avem un viitor care poate sa ne apropie si mai mult. O vom face prin oamenii care si-au gasit rostul pe o parte ori alta a Prutului, prin investitii reciproce, prin drumuri si poduri.

Draga Romanie, de ziua ta, iti doresc sa ramai puternica si generoasa. Sa fii o voce distincta in lume si in Europa unita, si un model de tara pentru care democratia si bunastarea oamenilor sunt fundamentale. Sa mergem spre viitor impreuna.

La multi ani, Romania! La multi ani, dragi romani!”, a transmis Maia Sandu.

Pe de alta parte, liderii principalelor partide din Romania, Marcel Ciolacu si Florin Citu, au vorbit despre lucruri care nu ii reprezinta, avand un discurs gol de continut.
„Sa nu uitam ca Romania este in primul rand a lor, nu doar a celor privilegiati din varf. A tatalui care se trezeste cu noaptea in cap pentru a avea grija de mica sa afacere. A mamei care se chinuie din greu cu doua job-uri pentru a-i oferi o viata mai buna copilului sau.

A tinerilor care invata pe rupte pentru a-si face un rost in viata. A bunicilor care dupa o viata de munca vor sa se bucure in liniste de nepoti”, a sustinut Ciolacu, ale carui greseli de exprimare sunt extrem de frecvente.

„Partidul National Liberal transforma Romania intr-o tara moderna si prospera. Am convingerea ca acest lucru se va realiza doar prin aplicarea principiilor liberale: reforme, investitii si sustinerea prin orice mijloace a capitalului privat si a inovatiei.

Doar asa vom ajunge sa avem o Romanie puternica, tara pe care si-au dorit-o inaintasii nostri la 1918. Onoram istoria si eroii de azi. Dar, cel mai important, in aceste vremuri complicate, este sa ne amintim ca exista o singura Romanie! O Romanie unita sub valori si principii democratice”, a declamat si Citu.

Sursa știre : Aktual24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *