Știți cumva ce anume unește 1 decembrie din acest an?

Dezamăgirea pe care a semănat-o Klaus Johannis când a girat USL 2, încă nu s-a risipit. Mai dezamăgiți poate decât niciodată în istoria postdecembristă, românii se adună din nou sub același steag, în zi de Sărbătoare Națională.

Ca în fiecare an oamenii simpli din popor se vor alinia alături de unii și alții, aduși în scopuri politice, acoperiți de fumul hibernării unei întregi națiuni. Timpul pare să fi stat pe loc în ceea ce privește evoluția României, însă asta nu ne împiedică să ne unim în această Sfântă Zi.

Marea Unire din 1918 a fost procesul istoric în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în anul 1918 în cuprinsul aceluiași stat național, România. Tot de atunci s-ar putea să fi început și dezbinarea! Oriunde apare un interes, apar trădători, apar profitorii vrenelnici, gata să-ți spună exact ce vrei să auzi, doar să-l pui la putere.

Duhnind încă gustul amar al recentei trădări din Parlament, politicienii vor lua cuvântul și ne vor vorbi despre neamul românesc și multe altele, de parcă le-ar păsa. Alți politruci, ceva mai mărunți în funcții și putere, îi vor arăta cu degetul, rânjind la scaunul președinției cum rânjește un vampir când vede sânge.

Fiecare va merge apoi spre locuința lui, unii având mai multe decât alții, căci egalitatea există doar în matematică. Apoi o vom lua de la început spunându-ne că speranța moare ultima însă curând vom începe luptele din nou, deoarece suntem frați doar pe 1 decembrie. Ne comportăm de parcă fiecare ar vrea să fie lider, când nici de  urmat nu suntem în stare.

Chiar, știe cineva, ce anume unește acest 1 decembrie? O națiune trădată din interior, cumva?

„Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *